Hulp voor familie en vrienden

Niemand die te maken krijgt met verslaving komt daar ongeschonden vanaf. Natuurlijk is het voor de verslaafden zelf een lange weg naar herstel en een beter leven, maar ook voor de mensen om hen kan het verregaande gevolgen hebben.

Familie en vrienden van verslaafden worden vaak over het hoofd gezien. De moeilijkheden waar zij mee te maken krijgen blijven dan onbesproken. Het is verschrikkelijk om iemand die je dierbaar is af te zien glijden in een verslaving. Mensen voel zich vaak machteloos. Ze weten niet waar ze met die gevoelens terecht kunnen en hebben geen idee wat ze kunnen doen en hoe ze kunnen helpen.

er is hulp beschikbaar!

Door het hele land zitten instellingen voor verslavingszorg en ze bieden vrijwel allemaal programma’s aan voor vrienden en familie van verslaafden. Wat er precies aangeboden word verschilt natuurlijk per instelling, maar er is vaak veel mogelijk. Van informatiebijeenkomsten tot praatgroepen voor lotgenoten.

Als je te maken hebt met verslaving in je omgeving, als je met vragen zit, als je je zorgen maakt, als je gewoon niet meer weet wat je moet of kan doen; Schroom dan niet om zelf op zoek te gaan naar hulp! Er zijn altijd opties, zowel voor jou als voor degene waar je je zorgen over maakt!

Hieronder staan links naar een aantal instellingen die programma’s voor naasten aanbieden. Er zijn overal instellingen te vinden, dus er is altijd wel iets te vinden bij jou in de buurt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s